Vecka 47

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 47

De sista veckorna har vi haft lite problem med bilderna på bloggen. Det är nån bugg i wordpress som gör att man inte kan rotera bilderna rätt. Efter några sena nattimmar är detta löst, med hjälp av söner och döttrar som gör ett fantastiskt detektivarbete åt oss många gånger! Stor eloge till dem! Därav är bloggen lite sen denna vecka.

Vi säger ofta att vi behöver mer tid för gruppverksamhet inomhus och planerar att vara inne vissa förmiddagar. Sen slutar det ändå med att både vi vuxna och barn känner att vi måste ut och få luft. Även denna vecka har vi varit ute mycket, trots att vi från början bestämt att vara inne. Det har regnat en hel del och jag vet inte vem som tycker det är roligast att hoppa i vattenpölar, vi eller barnen? Vi är glada för att det är hyfsat varmt fortfarande. Många barn vill inte ha vantar på sig och tar av sig dem inom fem minuter, men det kanske de inte gör om det är minusgrader…..vi får väl se så småningom.

Vi har börjat med julskapande i båda grupperna. Vi siktar in oss på första advent till att börja med. Barnen upptäckte häromdagen att någon har gjort ett hål i väggen. Kan det vara tomtenissen eller tomtenissan som bygger ett bo? Fortsättning följer…….

I torsdags var det dags för bio hos Hacer. På vägen dit hoppade två rådjur ut från en tomt bara några meter ifrån oss. Härligt!

Självklart skulle barnen inte bara få biljetterna hur som helst utan de fick köpa dem av oss. Biobiljetten kostade 4 löv, popcornbiljett 3 löv, drickabiljett 2 löv och fruktbiljetten 1 löv. Det blev mycket räknande fram och tillbaka hade till slut alla barn en biljett av varje. Nu till nästa utmaning; att hålla rätt på biljetterna en halvtimme, även under avtagning av ytterkläderna och under lite lektid innan filmen startade. De äldre höll stenhårt i sina biljetter och blev dessutom mycket oroliga när de såg att någon av de yngre hade tappat bort biljetter. De hjälpte genast till att leta, för tänk om någon blev utan biljett. Sååå roligt att se! Nästa utmaning; att köa och ta fram rätt biljett för rätt ändamål.

Till sist satt alla jättefint på golvet och vi kunde starta projektorn. Konstigt nog satt alla stilla under hela filmen som var 40 minuter lång. Kanske var det mörkret och ljudet från filmen som skapade den mysiga stämningen. Vi hade också en paus mitt i när barnen fick köpa popcorn och dricka.

Efter filmen åt vi soppa och pannkaka och sen gick vi hemåt. En toppendag helt enkelt!