Vecka 40

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 40

Den här veckan känns det i luften och syns i naturen att den vackra hösten är här på allvar. Vi har haft flera rörelselekar tillsammans med barnen dels för att det är roligt och lärorikt, men också för att få upp värmen i kroppen.

Vi fortsätter lära känna våra vänner i Kungaskogen, den här veckan har barnen blivit introducerade för Raffe Räv som bor i Kungaskogen, där vi tidigare träffat ekorren Snick och igelkotten Snack. Då Raffe Räv kom i i sagan kändes han lite arg. Vi funderade tillsammans över varför och barnen tror han var arg för att hans kompisar inte var så snälla mot honom förut. Vi har också dansat och sjungit tillsammans med Raffe Räv.

Ett par av barnen har den här veckan varit till biblioteket på deras sagostund. Biblioteket har sagostund en gång per vecka för barn från 3 år. Vi ska försöka åka några gånger så att alla de barnen som vill får komma dit.

I vårt Grön Flagg tema har vi under veckan lärt oss mer om Haren och Räven. Två djur som också bor i vår skog. Barnen förundras över att det finns så många djur som bor i. skogen, fast vi väldigt sällan ser dem.

Påminner om att vi stänger verksamheten för planeringsdag onsdag den 9/10. Då kommer vi vara på Rikskonferens Kvalitet i förskolan.