Vecka 37

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 37

Våra grupper språk/ matte/ Djuren i skogen är i full gång. Språkgruppen har den här veckan jobbat mycket med rim. Så nu försöker barnen rimma dagarna i ända, bra tycker vi och fortsätter öva på rim. Vi upptäckte att några av de äldre barnen inte riktigt förstått innebörden av rim. De kan alla våra rim-ramsor och rim-sånger men när det kommer till nya ord att rimma på så blev det svårare. Mattegruppen har räknar och sorterar. Djur och natur har fokuserat på Ekorren och myrorna som bor i skogen.

Nu känns det att hösten är här framför allt på förmiddagarna. Tänk på att barnen behöver ha skalkläder, samt regnkläder, tunna vantar, tunn mössa. Som ni vet går vi ut oavsett väder. Ett par skalbyxor är ett måste hos oss, de är slittåliga, lätta att sätta på, tål fukt och andas till skillnad mot regnbyxor. Skalbyxor är det bästa plagget under höst och vår!

Just nu lägger vi också mycket tid på att prata om jämlikhet och allas lika värde, lika och olika. Man ser tydligt så här i början på terminen när några barn lämnat gruppen och nya barn kommer in hur nya konstellationer tar vid och här är vi aktivt med och ser till att verkligen alla barn känner sig lika välkomna.

Våra troll Busan och Putte som älskar läsa sagor hat givit sig iväg på äventyr och börjat besöka barnen. Det är verkligen roligt att se barnens glädje och stolthet när de kommer tillbaka med en bok som de med hjälp av oss delger sina kompisar under samlingen samt hur duktiga kompisarna är på att lyssna på den som pratar.

Under nästa vecka har vi en utflykt planerad till Lillsjötoppen vilket vi ser fram emot.