Brunnaskogstroll

Author Archives: Lottah

Vecka 8

Jaha, så drabbades även våra, i vanliga fall superfriska barn, av vabruari. Det har varit mellan tre och fem barn här hela veckan.  Vi är väldigt tacksamma för att ni föräldrar inte skickar tillbaka dem “för tidigt”, även om vi också förstår att det är svårt att avgöra det ibland.

Det var teater i torsdags för tre barn. “Nära ögat” hette den och var enligt barnen jätterolig. 😀

Vi har alltså pausat de vanliga “rutinerna” och gruppverksamheten den här veckan. I början på veckan gjorde dock de som var här pokemon-pärlplattor. Det kommer vi fortsätta med sen så alla “stora” får göra. De yngre håller på med pärlplattor med stora pärlor. Det är lite kul och se hur de yngre vill ha små pärlor bara för att de ser de äldre med dem. Sen får de prova men de flesta tappar intresset när det blir för svårt. 😅

Vi har varit ute mycket och inne har de skapat egna lekar. Häromdagen möblerade de om i lekrummet för att leka affär. Leken höll på i flera timmar; de gjorde egna pengar och kontokort. Alla leksakerna i hela rummet blev plötsligt “varor att sälja”.

Ingen blogg nästa vecka! Hoppas ni får ett trevligt sportlov med friska barn!

 

Vecka 7

Vi var på naturhistoriska museet med de sju äldsta på tisdagen. Det finns så mycket att göra och titta på där, så man känner alltid att vi borde ha mer tid där. Vi var också på Cosmonova och såg “djurfilmen”. Några tittade närmare på kvalster och blev lite förskräckta över att vi sover med dem! Det ska vi prata mera om nästa vecka. 😄 Vi åt i restaurangen där och barnen fick beröm av förbipasserande att de var så lugna och fina. 😍😍😍

Malin och jag har märkt att vissa “högtidsdagar” som t ex alla hjärtans dag verkar handla om godis eller fika för många barn. Absolut inget fel med det, men vi vill att det i första hand ska handla om vad vi gör och att vi har roliga aktiviteter tillsammans. Så nu var det lite med flit vi skippade att baka semlor i tisdags och att vi inte hade några gelehjärtan på alla hjärtans dag. “Priset” i vår alla hjärtans dag- hinderbana var en gemensam lek! Ni vet alla att vi inte är fanatiska på något sätt, vi fikar nu och då; men det får inte bli “huvudattraktionen” om ni förstår hur vi menar. 😉

Annars har veckan handlat mycket om is. Barnen hittar små skridskobanor vart vi än går. Framför att hittar de vatten. Det blev väldigt blött några dagar. I torsdag tog vi in is, stora block, små block och iskross. De fick gissa vilket som smälte först. Dessutom såg vi hur smutsig till synes ren is är. All smuts hamnade i botten på skålarna och några av de äldre insåg att man kanske inte alltid ska slicka på is.

Nästa vecka: Teater för -12:orna på torsdag.

 

 

Vecka 6

Skönt att snön fick ligga kvar ett tag den här gången. Trots att det varit ganska kallt så har vi varit ute mycket ändå. Det har varit rätt milt väder ändå. Vi har haft lite alla-hjärtansdagpyssel och lite lekar kring det också. Det ska vi förstås fortsätta med nästa vecka också.

De yngre har fortsatt med sina bygglekar och i onsdags hade vi leken – gissa djuret. De får se bara öronen på ett djur och färgen ger ju en ledtråd också. Det var spännande tydligen, de skrattade löjligt mycket när det blev rätt!

De äldre har gjort många matteuppgifter och jobbat i sina böcker. Vi har nästan glömt av böckerna nu när de hållit på med alfabetet så intensivt.

Båda grupperna har gjort fina sockermålningar och ska fortsätta med dem nästa vecka.

På tisdag åker 12:or och 13:or till naturhistoriska museet. Vi ska se “djurfilmen” där också.